کلینیک لیزر و زیبایی نسیم
جوانسازی و لیفت صورت با تزریق ژل
امروزه بسیاری از بیماران خواهان جوانسازی و پیشگیری از پیری پوست و نیز کمک به جوان تر ماندن پوست با روشهای کم خطر و بدون عارضه و غیر جراحی هستند.
لذا علم نوین معمولا به پیشگیری از ایجاد پیری و چین و چروک پوست می اندیشد تا بیمار مجبور به انجام جراحی و کارهای invasive نشود. فیلرهای جدید باعث تحریک کلاژنسازی می شوند که باعث سفتی پوست می گردد که حداقل حدود شش ماه اثر دارد . همچنین هیالورونیک اسید موجود در این فیلرها باعث رطوبت رسانی پوست و صاف و نرم شدن پوست همراه با جوانتر ماندن پوست می گردد. این درمان دو جلسه با فاصله یکماه می باشد که تزریق فقط در پنج نقطه از صورت انجام میگیرد. این نقاط به صورتی هستند که تزریق در آن نواحی و کلاژنسازی بدنبال آن ، باعث لیفت پوست می شود.
زگیل تناسلی
ضایعاتی برجسته شبیه خال در ناحیه تناسلی خانمها و آقایان هستند که معمولا به رنگ قهوه ای یا هم رنگ پوست هستند
تشخیص قطعی آن هم در حیطه فعالیت متخصصین پوست و مو می باشد. در صورتی که شکی در مورد تشخیص وجود داشته باشد به روش PCR می توان به تشخیص قطعی رسید.بهترین درمان کرایوتراپی (سرما درمانی) و یا اصطلاحا فریز است. روشهای درمانی دیگری هم وجود دارد اما اولویت درمانی همان مورد بالا است.
تزريق ژل لب
بايدها:
-تزريق ژل لب بايد توسط متخصص پوست و يا فوق تخصص جراحى پلاستيك انجام شود.
-در تزريق ژل لب بايداز ژلهاى استاندارد و تاييد شده جهانى استفاده گردد كه بهترين نوع كه معمولا توسط متخصصين پوست توصيه ميشود ژلهاى از جنس هيالورونيك اسيد ميباشد.
-قبل از تزريق ژل بايد با پزشك متخصص خود مشورت كنيد و در مورد سليقه ى خود قبل از تزريق مشاوره انجام گيرد و سعى كنيد پزشكى را انتخاب كنيد كه علاوه بر تبحر و تجربه از نظر سليقه هم نسبتا با شما همسو باشد زيرا در صورتيكه از نظر زيبايي شناختى تفاوت زياد باشد حتى در صورتيكه از تكنيك و روش تزريق كاملا صحيحى هم استفاده شود ممكن است در اخر كار رضايت كامل نداشته باشيد.
-تزريق ژل لب تقريبا در همه ى افراد قابل انجام است، در افراد جوان جهت فرمدهى و رفع نقص و زيبا و جذاب شدن لبها استفاده ميشود، در افراد مسن با توجه به از دست رفتن شادابى و حجم لبها با افزايش سن جهت حجم دهى و شاداب شدن لب تزريق ميشود و حتى در اقايان در صورت وجود عدم قرينگى ميتوان از اين روش استفاده نمود.
مهمترين اصل در تزريق ژل لب زيباتر شدن همزمان با طبيعى بودن لبها ميباشد بايد نظر نهايي در انتخاب نوع ژل،ميزان و حجم ژل تزريقى، مدل و شكل لب را متخصص پوست شما بدهد.
-نكته مهم و نهايي اينكه شكل همه ى لبها با تزريق ژل يكسان نخواهد شد، به عنوان مثال لبهاى باريك كه نياز به حجم بيشترى دارند بايد تزريق زياد در يك جلسه نداشته باشند تا لبها غير طبيعى نشوند. از نظر فرم دهى و حجم دادن به لبها لبهاى متوسط و پهن بسيار از نظر تكنيكال ساده تر هستند و لبهاى باريك مخصوصا در افراد مسن نياز به دقت ، ظرافت و هنر بيشترى دارند .و اصرار جهت تزريق ژل توسط متخصص مدنظر قرار دادن همه ى اين موارد ميباشد تا در صورت بروز هرگونه مشكلى اقدامات ضرورى و حياتى در اولين فرصت انجام گيرد ، لذا در ابتداى امر بايد در انتخاب پزشك متخصص خود دقت كنيد
دكتر افسانه معرفت متخصص پوست ومو و زيبايي و ليزر
آیا ضخامت، جنس و رنگ پوست در جوابدهی لیزر موهای زائد تاثیر گذار است؟
پاسخ مثبت است.
برای لیزر موهای زائد هر چه پوست فرد روشن تر و چرب تر باشد و ضخامت موهای او بیشتر باشد جوابدهی او به لیزر بیشتر است و عوارض کمتری خواهد داشت. حالا باید ببینیم که بهترین دستگاه برای این افراد چه دستگاهی است؟ می توان به جرات گفت که لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر بهترین گزینه برای افراد سفید با موهای ضخیم است که جوابدهی تا حدود ۷۰ % و حتی در مواقعی بیشتر از این میزان است. دستگاه الکساندرایت نیز انواع مختلفی دارد که با توجه به کشور و کمپانی سازنده آن می تواند در جوابدهی متفاوت باشد. نوع کندلا می تواند بهترین جوابدهی با کمترین عارضه در افراد با تیپ های پوستی روشن را داشته باشد. دستگاه هایی مانند انواع IPL ) UPL و CPL) که طیف نوری بین ۱۰۰۰-۷۰۰ نانومتر دارند ارزان قیمت تر هستند ولی معمولا کمتر از ۵۰% پاسخدهی به درمان دارند و به تعداد جلسات درمانی بیشتری نیز نیاز دارند.
- در شعبه اول کلینیک نسیم قیطریه دستگاه لیزر الکاسندرایت کندلا مناسب ترین گزینه برای افراد با پوست روشن و موهای ضخیم است.
لیزر موهای زائد
از آنجایی که لیزر برای نفوذ در ریشه مو طراحی شده، مطمئن ترین، موثرترین و سریعترین روش برای برطرف کردن موهای زائد بدن است.
اشعه لیزر در تعریف نوری تک رنگ و تک طول موج می باشد که بدون هیچ آسیبی به سطح پوست وارد آن شده و جذب فولیکول های مو می گردند طوریکه صدها فولیکول مو به طور همزمان تخریب می شوند.
در روش لیزر موهای زائد از یک نور با طول موج معین که توسط رنگدانه مو (ملانین) استفاده می گردد. بعد از جذب لیزر، ملانین آن را تبدیل به حرارت می کند که شدت این حرارت فولیکول و پیاز مو را از بین برده و بدون آنکه به پوست اطراف آن آسیبی برساند مکانیسم رشد مو را غیرفعال کرده و از کار می اندازد.
لیزردرمانی بیش از همه در افرادی قابل استفاده است که موهای تیره و پوست روشن دارند چرا که هر اندازه که مو مشکی تر و ضخیم تر باشد،حاوی ملانین بیشتری بوده و در نتیجه نور لیزر را بیشتر جذب کرده و راحتتر از بین می رود.
بنا به تعریف سازمان های معتبر جهانی لیزر از جمله درمان هایی است که موهای زائد را به طور کامل از بین می برد هر چند که از لحاظ علمی از بین بردن موهای زائد تعریف دیگری دارد و آن این است که چنانچه بعد از دوره جلسات لیزر ( انجام جلسات مورد نیاز) تا ۱۲ ماه بعد موهای منطقه لیزر شده دوباره نروید درمان قطعی حساب می شود.
در نیامدن موها بعد از مدت ذکر شده به معنای بی اثر بودن لیزر نیست بلکه احتمالا فرد به کیست تخمدان یا مشکلات غددی و اختلالات هورمونی دچار شده که موجب رشد مجدد موهای زائد در همان نقطه یا مجاور ناحیه لیزر شده، می شود.
مراقبت های قبل و بعد از لیزر:
۱- از یک الی دو هفته قبل از انجام لیزر از آفتاب گرفتن، سولاریم و برنزه کردن بدن خود خودداری کنید.
۲- از حدود یک یا دو هفته قبل از لیزر موهای زائد از روش هایی مانند کندن و اصلاح مو با موچین، بند انداختن و یا اپیلاسیون استفاده نکنید.
۳- توصیه می شود طی مدت انجام جلسات لیزر موهای زائد نیز از موارد فوق برای اصلاح منطقه مورد نظر استفاده نشود.
۴- یک یا دو روز قبل از انجام لیزر ناحیه مورد نظر را با تیغ تمیز کنید. ( هنگام انجا لیزر سر موها اندکی باید از پوست خارج شده باشد.
۵- قبل از انجام لیزر ناحیه مورد نظرباید با آب کاملا شسته شود و چنانچه از کرم پودر و سایر لوازم آرایشی استفاده می کنید حتما باید قبل از انجام لیزر صورت یا بدن را بشوئید.
۶- داروهایی مانند راکوتان و رتین آ با لیزر تداخل دارند. لازم است چنانچه دارویی مصرف می کنید حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
۷- در هنگام لیزر ممکن است قرمز و تورم اندکی در منطقه لیزر شده به وجود بیاید که با کمپرس سر برطرف می شود . در غیر این صورت تا روز بعد از انجام لیزر نیز از کمپرس سرد استفاده نمایید.
۸- هر چند توصیه می شود که بعد از انجام لیزر تا ۵-۴ ساعت به منطقه لیزر شده آب نزنید و آنرا خنک نگه دارید. اما با اینحال می توانید آنرا بشوئید و بعد از کمپرس سرد استفاده کنید و بعد از آن ناحیه را با کرم اکسید دو زنگ( زینک اکساید) چرب کنید.
۹- از پزشک خود بخواهید یک ضد آفتاب قوی تجویز کند و آنرا در روزهای بعد نیز حتما استفاده کنید.
۱۰- موهای لیزر شده بعد از یک هفته دچار ریزش می شوند. در صورت تمایل می توانید آن ها را با موچین از ریشه خارج کنید. اما توجه کنید بعد از رویش موهای جدید تحت هیچ شرایطی از موچین، بند و یا اپلاسیون جهت زدودن آنها استفاده نکنید. در دوران لیزر شما تنها مجاز هستید برای اصلاح موهای زائد از تیغ یا کرم موبر استفاده کنید.
۱۱- توجه داشته باشید در دوران انجام لیزر نیاز به هیچ کرم مهار کننده و یا مصرف دارو ندارید.
۱۲- در انتها متذکر می شود که بعد از اتمام جلسات و دوره لیزر لازم است که ۶ ماه یکبار یا سالی یک دفعه جهت لکه گیری ( به بیانی جلسه یادآور) برای انجام لیزر اقدام کنید.
رفع مو های زائد
بسیاری از بیماران که پوست تیره دارند در رفع مو های زائد خود دچار مشکل میشوند چراکه بسیاری از دستگاهها و لیزر های مخصوص در رفع مو های زائد برای این افراد مناسب نبوده و منجر به سوختگی پوست آنها میشود . دستگاههای مختلف لیزر طول موج های متفاوت داشته که هر کدام می تواند ویژگیهای خاصی به این دستگاهها بدهد .
طول موج ۱۰۶۴nm به دلیل نفوذ بالا و حداقل شکست نور در این طول موج در بافت ، برای پوستهای تیره هم مناسب بوده و این افراد بدون نگرانی می توانند باری کاهش موهای زاید خود از این دستگاه استفاده کنند .
این طول موج در دستگاه NDyag وجود دارد . در مقابل آن دستگاه لیزر الکس با طول موج ۷۵۵nm مناسب ترین دستگاه برای افرادی است که پوست روشن و موهای ضخیم دارند .
افرادی که موهای کرکی و نازک دارند نیز می توانند از دستگاه IPL استفاده کنند که به کاهش موهای زائد بسیار کمک میکند .
لیزر موهای زائد چیست
لیزر موهای زائد چیست؟
لیزر نور تک رنگ وتک طول موجی می باشد در ملانین موها جذب شده وساختمان موها را از بین می برد. تیرگی موها بستگی به میزان ملانین آن ها دارد. هرچقدر ملانین بیشتر باشد، میزان تیرگی مو واثر بخشی لیزر بیشتر خواهد بود.
همینطور پوست همه ملانین دارد، هرچه قدر ملانین کمتر باشد، یعنی پوست بیمار سفید تر باشد انرژی کمتری از لیزر در پوست جذب شده ومیزان احتمالی سوختگی ناش از لیزر کمتر خواهد بود بیمارانی که برای لیزر مناسب هستند وانجام لیزر در آن ها نتیجه بهتری دارد،افرادی با پوست های روشن و ضخیم و مشکی هستند.
افرادی که لیزر انجام می دهند نباید مشکل هورمونی داشته باشند .اخیرا با پیشرفت تکنولوژی افرادی که پوست های تیره هم دارند ،تحت درمان قرار می گیرند.افرادی که موهای بلوند یا سفید دارند را نمی توان با لیزر درمان کرد.اما رشد موها را می توان با لیزر حدودا ۳ ماه به تاخیر انداخت ولی بعد از آن دوباره به همان ضخامت و تعداد و به همان رنگ رشد خواهند کرد.فرد می تواند در این شرایط هر ۳ ماه با لیزر رشد موهایش را تحت کنترل قرار دهد.
موارد مهمی که قبل از انجام لیزر باید پرسیده و بررسی شود:
• وجود اختلالات هورمونی و علائم اینچنینی مانند نامنظمی سیکل قاعدگی،جوش های صورت ، ریزش موی سر و سابقه ی نازایی: در بسیاری از افراد پرمو معمولا اختلالات هورمونی وجود دارد که باید بیمار از این جهت بررسی شود و گرنه درمان تاثیر چندانی ندارد
• افرادی که بیماری هایی مانند برص(ویتلیگو)،لیکن پلان و پسوریازیس دارند، احتمال بوجود آمدن ضایعات در محل لیزر برای آن ها وجود دارد.
• مصرف داروهای هورمونی مانند کورتون ها ، هورمون ها و مینوکسیدیل بدلیل اینکه رشد موهای زائد را افزایش می دهند، لیزر نمی تواند برای این افراد مناسب باشد.
• افرادی که سابقه ی گوشت اضافه در محل عمل خود دارند(به این زایده اسکار هیپرتروفیک یا کلویید نیز گویند).انجام لیزر برای این ممکن است منجر به ایجاد چنین اسکاری شود.
• در افرادی که سابقه ی تبخال دارند لازم است که از ۲۴ ساعت قبل از لیزر تا یک هفته بعد از آن از داروهای ضد تبخال مانند آسیکلویر استفاده شود.
• در صورتی که فردی در محل انجام لیزر دچار عفونت یا جوش چرکی باشد، باید تا بهبود کامل آن صبر کند.
• افرادی که به هر طریقی خود را برنزه کرده باشند اعم از آفتاب گرفتن یا سولاریوم ، با انجام لیزر احتمال سوختگی پوست یا لک شدن آن زیاد است و تا زمانی که رنگ آن از بین نرود،نباید انجام شود.
• در محل انجام لیزر نباید تاتو یا کک و مک وجود داشته باشد.
• داروهایی مانند راکوتان که برای درمان جوش های مقاوم مصرف می شوند،نباید تا ۶ ماه قبل از انجام لیزر مصرف شوند زیرا باعث حساس شدن پوست به لیزر و ایجاد لک و سوختگی می شود.
• از مصرف داروهای حاوی طلا که در بعضی از بیماران رماتیسمی استفاده می شود ، هنگام لیزر باید خودداری شود.
• در افرادی که سابقه ی بیماری لوپوس دارند نیز بهتر است لیزر انجام نشود.
• بطور قطعی استفاده از لیزر در زنان باردار منع نشده اما انجام نشدن آن بهتر است.
با انجام لیزر موهای زائد تعداد موها کاهش می یابد ،سرعت رشد کم می شود و موها نازک و کمرنگ می شود.
از جمله عوارض لیزر موهای زائد می توان به لک شدن محل لیزر ، ایجاد سوختگی ،ایجاد عفونت ،آکنه و لک اشاره کرد.
برای انجام لیزر نکات زیر باید رعایت شود:
از ۶ هفته قبل نباید از کندن موها بوسیله ی موم و الکترولیز استفاده کرد.اما تراشیدن مانعی ندارد.فرد نباید آفتاب بگیرد و افرادی با پوست تیره بهتر است از کرم های روشن کننده استفاده کنند.
روز قبل از عمل موها باید تراشیده شوند در حد یک میلی متر
در روز انجام لیزر بهتر است از پماد های بی حسی استفاده شود و بعد از انجام آن از کیسه های آب یخ روی ناحیه ی مورد نظر استفاده شود.
قبل از لیزر موهای زائد به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در ابتدا باید خاطرنشان کرد که لیزر بیشتر به موهای تیره و ضخیم با پوست روشن جواب می دهد.لیزر طیف فشرده ای از نور می باشد که مستقیما روی سلول هدف خو که فولیکول ها هستند اثر می گذارد و آن را از بین می برد.به همین دلیل به بافت های دیگر آسیب نمی رساند.
قبل از لیزر موهای زائد باید پوست را از مواد برنزه کننده یا کرم هایی که باعث تیره شدن پوست می شوند، پاک کرد.
افرادی که در معرض آفتاب قرار گرفته و پوستشان تیره و آفتاب سوخته شده نیز باید تا برگشتن پوست به حالت اول صبر کنند.
از نکات قابل توجه دیگر این است که باید از کندن موها به هر روش مانند موم و بند و … قبل و بعد از لیزر پرهیز کرد و می توان از تراشیدن یا کوتاه کردن با قیچی یا تیغ استفاده کرد.
افرادی که سابقه تبخال دارند یا گوشت اضافه تولید می کنند ،حتما باید این مسئله را با پزشک مورد نظر در میان بگذارند.
افرادی که داروهایی مانند کورتون ها ،هورمون ها و مینوکسیدیل ها را مصرف می کنند ، گزینه مناسبی برای انجام لیزر نیستند.
همینطور افرادی که در محل انجام لیزر خالکوبی یا لک دارند نیز نمی توانند درمان شوند
انواع دستگاه های لیزر مورد استفاده برای درمان موهای زائد شامل:
• لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر
• لیزر دیود با طول موج ۸۰۰ نانومتر
• لیزر Nd-YAG با طول موج ۱۰۵۶ نانومتر
• سیستم نوری IPL نیز با روش کار کردی مشابه لیزر ها در درمان موهای زائد به کار می رود.
در چه صورتی بیمار می تواند به موفقیت لیزر موهای زائد اطمینان یابد؟
پس از پایان جلسات لیزر موهای زائد تا ۶ ماه پس از اخرین جلسه در صورت عود جهت تکمیل و تکرار دوره هیچگونه هزینه ای از بیمار دریافت نمی گردد بدیهیست این شرط در خصوص بیمارانی می باشد که اولا بررسی کامل در خصوص علت یابی و اتیولوژی رشد موهای زائد را انجام داده باشند و فواصل بین جلسات لیزر درمانی را رعایت نموده و ان را مطابق با جدول ارائه شده تکمیل نموده باشند. همچنین لازمست بیمار در صورت تجویز دارو های مورد نظر در اختلالات هورمونال ان را مصرف نماید